CRYPTO WOORDENBOEK

Een woordenlijst met alle cryptocurrency termen die u moet kennen.

Exchange
Websites waar u crypto-valuta’s kunt kopen en verkopen. zoals Binance, Coinbase, KuCoin, Cryptopotia, Bittrex, of Bitfinex

FIAT
Door de overheid uitgegeven valuta, zoals de Amerikaanse dollar of Eurp.

Walvis
Iemand die absurde hoeveelheden crypto-valuta bezit.

Limietorder / limiet kopen / limiet verkopen
Door handelaren geplaatste bestellingen om een ​​crypto-valuta te kopen of verkopen wanneer de prijs een bepaald bedrag bereikt. Ze kunnen worden gezien als ‘te koop’ tekens. Deze orders zijn wat gekocht en verkocht worden wanneer handelaren marktorders plaatsen.

Muur verkopen / muur kopen
Met behulp van een dieptemeter kunnen traders de huidige limiet kopen en verkopen punten zien. De grafische weergave op de dieptegrafiek ziet eruit als muren:

Marktorder / markt kopen / markt verkopen
Een eenvoudige aankoop of verkoop op een beurs tegen de huidige prijs. Markt koopt de goedkoopste ETH die beschikbaar is in het orderboek en de markt verkoopt de duurste kooporder in de boeken.

Margehandel
De handeling van het ‘vergroten’ van de intensiteit van uw transacties door uw bestaande munten te riskeren. (LET OP: Zeer riskant, alleen voor ervaren handelaren en alleen op bepaalde beurzen zelfs dan)

Going Long
Een margehandel die profiteert als de prijs stijgt.

Going Short
Een margehandel die profiteert als de koers daalt.

Bullish
Een verwachting dat de prijs zal stijgen.

Bearish
Een verwachting dat de prijs zal dalen.

ATH
All-Time-High. We hebben er de afgelopen paar maanden veel van gekregen.

Altcoin
Over het algemeen elke crypto-valuta anders dan Bitcoin of Ethereum. (Hoewel sommige Bitcoin-mensen waarschijnlijk nog steeds zeggen dat Ethereum een ​​altcoin is)

tokens
Verwijst naar de ‘valuta’ van projecten gebouwd op het ethereum-netwerk die geld hebben opgehaald door het uitgeven van hun eigen tokens. Voorbeelden:
GNT – Golem
REP – Augur
BAT – Basic Attention Token
ICN – Iconomi

ICO
Initiële muntenaanbieding, enigszins vergelijkbaar met een IPO in de niet-crypto-wereld. Startups geven hun eigen token uit in ruil voor ether. Dit is in feite crowdfunding op het ethereum-platform.

Shilling / pompen
Iemand adverteert hoofdzakelijk in een andere crypto-valuta. Als een munt wordt beloofd om kanker te genezen of de wederkomst van Jezus te zijn, wordt het in shilling gezet.

Stabiele munt
Een crypto-valuta met een extreem lage volatiliteit die kan worden gebruikt voor de handel met de algehele markt.

Arbitrage
Profiteren van een verschil in prijs van dezelfde grondstof op twee verschillende beurzen. Wordt vaak genoemd als het gaat om het vergelijken van ETH-prijzen op Koreaanse beurzen met Amerikaanse beurzen.

FOMO
Angst om te missen. De overweldigende sensatie die je nodig hebt om in de trein te stappen wanneer de prijs van iets begint te stijgen.

FUD
Angst, onzekerheid en twijfel. Onbeleefde negativiteit die opzettelijk wordt verspreid door iemand die wil dat de prijs van iets daalt.

FUDster
Iemand die FUD verspreidt.

Pomp en dump
De terugkerende cyclus van een altcoin krijgt een hoop aandacht, wat leidt tot een snelle prijsstijging, en dan natuurlijk gevolgd door een enorme crash.

Bag holder
Iemand die nog steeds een altcoin vasthoudt na een pomp en een crash dumpt. Kan ook verwijzen naar iemand die een muntstuk vasthoudt dat in waarde daalt met weinig toekomstperspectieven.

Marktkapitalisatie
De totale waarde die wordt bewaard in een crypto-valuta. Het wordt berekend door het totale aantal munten te vermenigvuldigen met de huidige prijs van een individuele eenheid. Deze site toont een grote verspilling van de marktkapitalisatie van elke munt: http://coincap.io/

ROI
Rendement op investering. Het percentage van hoeveel geld is gemaakt in vergelijking met een initiële investering. (d.w.z. 100% ROI betekent dat iemand zijn geld verdubbelde).

TA
Trendanalyse of technische analyse. Verwijst naar het proces van het onderzoeken van huidige grafieken om te voorspellen op welke manier de markt vervolgens zal bewegen.

MACD
Gemiddelde convergence divergentie. Een trendindicator die de relatie aangeeft tussen twee voortschrijdende gemiddelden van prijzen. Meer info: http://www.investopedia.com/terms/m/macd.asp

Bollinger Band
Een marge rond de prijs van een crypto die aangeeft wanneer een munt overbought of oververkocht is. Meer informatie is beschikbaar op:

blockchain De classificatie van technologie waar Ethereum in valt. Blockchains zijn gedistribueerde grootboeken, beveiligd met cryptografie. Het zijn in wezen openbare databases die iedereen kan openen en lezen, maar de gegevens kunnen alleen worden bijgewerkt door de eigenaars van de gegevens. In plaats van de gegevens die zich op één gecentraliseerde server bevinden, worden de gegevens wereldwijd gekopieerd naar duizenden en duizenden computers. Meer gedetailleerde informatie beschikbaar op:

Knooppunt Een computer met een kopie van de blockchain en werkt eraan om deze te onderhouden.

Mijnbouw
Het proces om het volgende blok te ‘oplossen’. Het vereist obscene hoeveelheden computerverwerkingskracht om effectief te kunnen doen, maar wordt beloond met ether.

Mijnbouw rig
Een computer die speciaal is ontworpen voor het verwerken van proof-of-working blockchains, zoals Ethereum. Ze bestaan ​​vaak uit meerdere high-end grafische processors (GPU’s) om hun verwerkingskracht te maximaliseren.

Vork Een situatie waarin een blockchain zich splitst in twee afzonderlijke ketens. Vorken gebeuren over het algemeen in de crypto-wereld wanneer nieuwe ‘governanceregels’ zijn ingebouwd in de code van de blockchain. Nog meer informatie beschikbaar op: https://en.wikipedia.org/wiki/Blockchain#Hard_forks

PoW
Proof-of-werk. Het huidige consensusalgoritme dat door Ethereum wordt gebruikt.

PoS
Bewijs van inzet (geen stront). Het voorgestelde toekomstige consensusalgoritme dat door Ethereum wordt gebruikt. In plaats van mijnbouw in zijn huidige vorm, zullen mensen die eigenaar zijn van ETH in staat zijn om hun ether voor een korte tijd op te sluiten om te ‘stemmen’ en netwerkconsensus te genereren. Het plan is dat deze belanghebbenden hierdoor worden beloond met ETH.

sharding
Een schaaloplossing voor blockchains. Normaal gesproken bevat elk knooppunt in een blockchain-netwerk een volledige kopie van de blockchain. Sharding is een methode waarmee knooppunten gedeeltelijke kopieën van de complete blockchain kunnen hebben om de algehele netwerkprestaties en consensussnelheden te verhogen.

softwareportefeuille
Opslag voor crypto-valuta die puur als softwarebestanden op een computer bestaat. Softwareportefeuilles kunnen gratis worden gegenereerd vanuit verschillende bronnen. MyEtherWallet (MEW) is een van de populaire. (meer over MEW hieronder)

hardware portemonnee
Een apparaat dat crypto-valuta veilig kan opslaan. Hardwareportefeuilles worden vaak beschouwd als de veiligste manier om crypto-valuta’s te houden.

Ledger Nano S / Trezor
Twee van de meest populaire hardware-portefeuillemodellen.

koude opslag
Het proces om crypto-valuta ‘offline’ te verplaatsen, als een manier om uw crypto-valuta te beveiligen tegen hacking. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar sommige meest gebruikte methoden:
-Printen van de QR-code van een softwareportefeuille en opslaan op een veilige plek, zoals een kluisje.
-De bestanden van een softwareportefeuille verplaatsen naar een USB-schijf en deze ergens veilig opslaan.
– Een hardware wallet gebruiken.

Ethereum Specifieke voorwaarden
Slim contract
Code die wordt ingezet op de Ethereum-blockchain, vaak rechtstreeks in wisselwerking met de manier waarop geld stroomt. Niet mijn offerte, maar: “Met een normale transactie kunt u geld van A naar B sturen. Slimme contracten laten u geld van A naar B sturen, op voorwaarde dat C gebeurt.”

Stevigheid
Een van de populairste talen waarin slimme contracten kunnen worden geschreven. Heeft enkele overeenkomsten met Javascript.

Dapp
Gedecentraliseerde toepassing. Dit verwijst naar een toepassing die een slim contract van Ethereum gebruikt als back-endcode.

De Flippening
Een mogelijk toekomstig evenement waarin de marktkap van Ethereum de marktwaarde van Bitcoin overtreft, waardoor Ethereum de meest ‘waardevolle’ crypto-valuta is. Deze site toont de voortgang van de Flippening in real-time: http://www.flippening.watch/

Gas
Een meting van de hoeveelheid verwerking die het ethereum-netwerk nodig heeft om een ​​transactie te verwerken. Eenvoudige transacties, zoals het verzenden van ether naar een ander adres, vereisen meestal niet veel gas. Voor meer complexe transacties, zoals het inzetten van een slim contract, is meer gas nodig.

Gasprijs
De hoeveelheid ether die voor elke gaseenheid aan een transactie moet worden uitgegeven. De initiator van een transactie kiest en betaalt de gasprijs van de transactie. Transacties met hogere gasprijzen krijgen prioriteit van het netwerk.

Wei
De kleinste denominatie van ether. 1 Ether = 1000000000000000000 Wei (1018)

Gwei
Nog een denominatie van ether. De gasprijzen worden meestal gemeten in Gwei. 1 Ether = 1000000000 Gwei. (109)

Finney, Szabo
Iets meer algemene denominaties van ether. De diagram met de volledige waarde: https://ethereum.stackexchange.com/questions/253/the-ether-denominations-are-called-finney-szabo-and-wei-what-who-are-these-na

Raiden Network
Een komende protocolwijziging naar Ethereum die hogesnelheidsoverdrachten over het netwerk mogelijk maakt. Het is in sommige opzichten vergelijkbaar met het geplande Lightning Network van Bitcoin. De naam, neem ik aan, komt van het Mortal Kombat-personage genaamd Raiden dat bliksemschichten kan maken.

MEW
MyEtherWallet. Een gratis site die ethereum-softwareportefeuilles voor u kan genereren.

EER
Enterprise Ethereum Alliance. Een coalitie van startups en bedrijven die proberen de beste manier te vinden om dit ding te gebruiken.

Vitalik Buterin
Een van de belangrijkste mede-oprichters van Ethereum (en zeker de meest bekende). Een korte biografie is beschikbaar op:

DAO
Gedecentraliseerde autonome organisatie. Een investeerdersgestuurd risicokapitaalfonds gebouwd op het Ethereum-netwerk dat in juni 2016 werd gehackt. De hack stal ongeveer een derde van de fondsen van de DAO en leidde ertoe dat Ethereum de volgende maand hard werd gesplitst. De DAO wordt vaak aangehaald als een van de grootste struikelblokken van Ethereum tot nu toe.

Hodl
Lang geleden werd iemand op een bitcoin-forum dronken en maakte een bericht met deze typefout in de plaats van ‘hold’. Er is een meme geboren.

Mooning
In de crypto-wereld betekent dit niet dat je billen worden blootgesteld. Het verwijst naar een stijgende astronomische prijs.

When Lambo
Heel populair onder de communtity om aan te geven wanneer ze rijk gaan worden om zodoende een lamborgini kunnen kopen. Lamborgini is de eerste dealer die BTC aanneemt als betaling vandaar deze “grapje” Wat we allemaal gaan kopen als we rijk zijn.:)