POW of POS

Belangrijkste verschillen tussen PoW en PoS Cryptocurrency Mining

Naar aanleiding van de cryptocurrencies wereld, heb je waarschijnlijk gehoord over de mijnbouw, in het bijzonder over Bewijs van Werk en Proof of Stake. In dit artikel gaan we analyseren de twee basisprincipes begrippen PoW (proof-of-werk) en POS (bewijs van het spel) om het verschil te begrijpen, de voor- en nadelen van beide systemen die worden gebruikt voor cryptocurrencies mijnbouw.

Wat is proof-of-work (PoW)?

Laten we als Bitcoin Een voorbeeld, maar alles wat we schrijven is geldig voor een munt Al die wordt gewonnen door een krijgsgevangenen protocol.

Het mijnbouwproces wordt gebruikt om Bitcoin-transacties over de hele wereld te bevestigen. Alle previouses transacties zijn geschreven in het blok keten, en ervoor zorgen dat alles heeft geschreven op het blok keten waar is, moet een gedecentraliseerd systeem die bevestigt deden een bepaalde transactie vond plaats op een bepaald tijdstip.

PoW is een protocol voornamelijk ontworpen om te voorkomen en deterministische cyber-aanvallen op het netwerk (in feite is het tegen exorbitante kosten om te proberen om aanvallen, veel meer dan wat iemand zou verdienen aan die te maken), en dus Hiermee kan een gedistribueerde consensus van “Trustless” transacties.

In een blok consensus, dat is wat je schrijft in de blockchain.

In het bijzonder wordt PoW nodig om uitzonderlijk moeilijke wiskundige problemen, een proces genaamd Mining, Al die wordt gebruikt om een ​​nieuwe trouweloos transactie groep in het blok keten te schrijven op te lossen.

Wanneer een bitcoin-transactie plaatsvindt, is dit in feite wat er gebeurt:

• Alle verenigde transacties worden “in elkaar gezet” in wat “blok” wordt genoemd;
• Miners check deed Deze handelingen zijn legitiem: om thatthey doen moet je een complexe wiskundige probleem- te lossen;
• De eerste miner de problemen van een “blok” wordt beloond met Bitcoin emissie door het protocol te lossen;
• Transacties worden eindelijk in de openbare blockchain geschreven.

Het vinden van een oplossing is eigenlijk een spel, die voor het eerst lost eerst de beloning, en het controleren of er een oplossing goed is, is gemakkelijk en publiek. Mijnwerkers zijn niet in staat om vals te spelen op het systeem, omdat ze het echt aan middelen om de synthese oplossingen te verwerken.

In feite is er een grote hoeveelheid energie en specifieke machines noemde ASIC’s welke nodig zijn om de mijnbouw te doen.

Hier is waar het grootste probleem-is geboren met een Pow: synthese middelen vergen veel energie naar de computer van groepen die het berekenen van een aantal mogelijke oplossingen.
Vanuit ecologisch oogpunt is dit niet het ideaal en het leidt tot Miners tot hoge energiekosten hebben maar ook als schadelijk voor het milieu, tenzij hernieuwbare bronnen worden gebruikt.

De factthat u behoefte aan een aanzienlijke hoeveelheid rekenkracht, meer dan de gemiddelde persoon zich kan veroorloven, bedeutet, dass de mijnwerkers gemeenschap wordt steeds kleiner en exclusief.

Theoretisch is tegen decentralisering grondgedachte cryptocurrencies, maar in feite kijken naar de onderstaande afbeelding er verschillende mijnen zwembaden, met meer dan 51% rekenkracht (a figurethat zou een “aanslag” naar het netwerk voor de toegelaten mijnwerkers) lijkt eerlijk gezegd heel moeilijk.

Wat is de proof-of-stake (PoS)?

POS is derhalve een systeem voor het valideren van transacties, dus het doel is hetzelfde als de PoW, maar het resultaat wordt verkregen op een andere manier.

Proof-of-inzet wordt uitgevoerd door mijnwerkers die een aantal van hun munten op een blok om de transactie blokken te controleren.

De mijnwerker is deterministisch gekozen door het algoritme op basis van de hoeveelheid munten die hij bezit, voor een lange tijd dat hij eigenaar is van hen, en andere factoren op basis van hoe het algoritme is gestructureerd

De munten zijn ook in het blok geschreven.

Je hoeft alleen te bewijzen dat je niet een bepaald percentage van alle beschikbare valuta’s van een deterministische gedolven crypto munt hebben gekregen, en in ruil daarvoor zult u commissies ontvangen.

PoS zou sneller en efficiënter dan PoW systeem, omdat technisch iedereen kon een Miner geworden, en het biedt een lineaire schaal ten opzichte van het percentage van de blokken die kunnen een Miner bevestigen, want het is gebaseerd op de crypto valuta quotum bezat.

Eigenlijk grote platforms: zoals Ethereum hebben besloten om over te schakelen naar dit systeem goedkeuring van dit protocol om transacties te bevestigen.

De technologische concurrentie op de protocollen en algoritmes thatwill de toekomst van het internet te definiëren – which is photoshoped zal een decentrale toekomst – is slechts het begin. Niemand kan bepalen wie vandaag wil slagen vanwege de oplossingen die zijn aangenomen.